Over ons en de omgeving

Voor elk wat wils, van kindermenu’s tot een prachtige steak met een ruime keus op onze kaart. Bij Toby’s Steakhouse hebben we liefde voor een mooi stuk vlees en zijn we o.a. uniek in onze regio met ons gerijpte vlees. Vol trots kunnen we zeggen dat we in onze eigen rijpingskast diverse soorten vlees rijpen.

Op steenworp afstand van Toby’s steakhouse bevinden zich ‘De bossen van Exloo’. In boswachterij Exloo wisselen gesloten naald- en loofbos, open heide en stuifzanden elkaar af. Het glooiende landschap maakt het een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen of paard te rijden. Er is een schaapskooi. ’s Morgens neemt de herder de kudde Drentse heideschapen mee naar het Molenveld. Een prachtig gezicht. In de loop van de jaren zijn de bossen uitgegroeid tot diepgroene bossen met allerlei soortenbomen. In het bos aan de Noord-Westkant van Exloo bevindt zich een uniek bos vak. In 1972 raasde er een storm over Nederland en veel van het bos in Exloo is toen verwoest. Het bos is opgeruimd en heeft zich prachtig hersteld. Eén bos vak is niet opgeruimd en hier bevind zich dan ook een uniek stukje. Takken van omgevallen bomen zijn inmiddels zelf uitgegroeid tot grote bomen. Vanaf Toby’s steakhouse loopt u langs schitterende oude eiken en linden binnen enkele minuten in het bos. In het Exloose bos kunt u heerlijk fietsen en wandelen.
Wij hebben onze hoed in Exloo gelegd omdat wij dat onze “warme huis” zijn gaan vinden.

Exloo voor jong en oud

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt kabouterland. Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten.

Schutrups

Mag u graag wat ondernemen? Bij Schutrups komen vanuit heel Nederland mensen om stevige schoenen te kopen om door en over onze prachtige heide te lopen.

Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand, leuk voor het hele gezin en uitgeroepen tot het leukste uitje van Drenthe

Hunebedcentrum

Drenthe is uitgeroepen tot de oer provincie van Nederland. Om deze oer wereld te ontdekken mag een bezoek aan het hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum.

Hunebedhighway

Wilt u de mysterie van de hunebedden ontdekken? Op vindt u alle hunebedden in Drenthe op de Hunebedhighway, de Route 66 van Nederland. En als klap op de vuurpijl, het grootste hunebed in Borger

Hondsrugdrenthe

Voor informatie, fiets of wandelroutes, cultuur, uitjes en overnachtingen.

Wildlands

Een wereldexpeditie maken in een dag. In Wildlands reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is natuurgenieten op hoog niveau. Het wandelpad tussen de toppen van de bomen is door Staatsbosbeheer ontwikkeld om u het bos vanuit een heel ander perspectief te laten beleven. U bekijkt het bos als het ware door de ogen van de eekhoorn.

Wilt U na uw uitje in ons mooie Drenthe lekker uiteten, dan bent U bij Toby’s Steakhouse aan het juiste adres. U kunt bij ons ook terecht voor een Lunch of een heerlijk kopje koffie met het meest besproken appelgebakje van Drenthe.

Rijden met een Uitzicht

Hondsrugtours brengt het avontuur naar je toe. Ervaar het pure plezier van rijden op een e-chopper terwijl je de unieke landschappen van de Hondsrug verkent. Stap op, adem uit en laat je verrassen door de schoonheid van Drenthe.