Hoofdgerechten

Vlees

 

Schnitzel van mals vlees met een knapperig laagje
Gebakken schnitzel met ui en champignons of een roomsaus
€17,00
Lever van het kalf
Mooi rosé gebakken orgaanvlees met gebakken ui en spek
€17,50
Eend van de boerderij
Op de huid gebakken eend met rode portjus
€18,00
Spareribs, waarvan je het vlees van de botten kunt zuigen
Heerlijk gemarineerde spareribs
€19,00
Varkenshaas, de meest malse spier van het varken
Gebakken varkenshaas met brie
€22,50
Entrecôte, een premium stuk rundvlees van de dunne lende
Een entrecote heeft een klein vetrandje, wordt geserveerd met huisgemaakte kruidenboter
€22,50
Ribeye, uit de rib van het rund
Zeer smaakvol stuk vlees met een prachtige vetmarmering met rode portjus
€22,50
Tournedos, het middelste deel van de ossenhaas
Heerlijk gebakken tournedos met huisgemaakte kruidenboter
€26,50
Surf ’n Turf, voor wie niet kiezen kan
Gebakken tournedos met twee gamba’s
€29,50
Lamsrack, een van de meest luxe stukken van het lam
Jong, sappig vlees, mals en van nature mager, met rode portjus
€28,50
Club steak, voor de grote eter (500 gram)
Medium rare uitgeserveerd met rode portjus
€29,50

Visgerechten

Zalm
Op de huid gebakken zalm geserveerd met een dille-roomsaus
€19,50
Tonijn
Op één zijde gebakken tonijn geserveerd met een sojasaus
€21,50
Gambaspiesjes
Heerlijke knoflook-gemarineerde gamba’s met een cocktailsaus
€25,00

Maaltijdsalades

Zalm op het droge
Rijkelijk gevulde salade met zalm, gamba’s en een frisse limoendressing
€14,75
De bonte koe
Rijkelijk gevulde salade met ossenhaaspuntjes, gebakken ui en champignons
€14,75
Geit in de wei

Rijkelijk gevulde salade met lauwwarme geitenkaas, walnoot en cumberlandsaus

€14,75

Vegetarisch

Mixed vega
Schaslich, schnitzel met gegbakken ui en champignons
€16,50

Onze specialiteiten

Gerijpt vlees

Vanuit onze grote liefde voor een goed stuk vlees hebben we ons gespecialiseerd in gerijpt vlees. Dit vlees wordt een aantal weken onder gecontroleerde omstandigheden weggelegd, waardoor een rijpingsproces in gang wordt gebracht. Tijdens dit proces breken de enzymen in het spierweefsel -het rode vlees- grote moleculen af tot kleinere, waardoor het vlees malser wordt. Ondertussen wordt connstant koude lucht aangevoerd, waardoor vocht uit het vlees wordt getrokken en de smaak zich concentreert.

Ons assortiment gerijpt vlees

5 weken gerijpte tomahawk (ong. 1 kilo voor 2 personen)

Een Tomahawk is een Rib-eye inclusief de lange rib

€62,50

(Kobe) Wagyu
Bij Toby’s Steakhouse zijn we dol op vlees en één van onze favorieten is (Kobe) Wagyu. Met veel liefde, toewijding en kennis, bereiden wij hiermee graag een speciaal diner voor u.

Kleine uitleg over (Kobe) Waqyu. (Kobe) Wagyu vrij vertaald betekent het eigenlijk wa= japans qyu=rund. Kobe is de plaats waar het rund  geslacht wordt. Kobe is de hoofdstad van Hyogo
Japanse militairen ontdekten dat ze sterker werden door het eten van Wagyu-vlees. Na de Japanse oorlog werd het vlees eten een gewoonte aan het keizerlijke hof.
Deze runderen werden gemasseerd en kregen onder andere bier bij hun rantsoen. Dit fraai gemarmerde malse vlees zit vol onverzadigde vetten en past uitstekend in een cholesterolverlagend dieet.
De marmering is juist het vet wat veel omega 3 en omega 6 bevat en geeft enorm veel smaak aan  het vlees. Daarom hebben wij voor dit stuk vlees gekozen. Er zijn verschillende gradaties van dit vlees A1 t/m A5 , waarvan 5 het hoogste is. Wij hebben gekozen voor A 5 Wagyu-vlees, en vertellen u graag meer over dit exclusieve product.

Wagyu

110 gram

€32,50

Kindermenu’s

Kipsaté
met patat en appelmoes
€7,50
Spareribs
met patat en appelmoes
€7,50
Kroket, frikandel of kipnuggets (6 stuks)
met patat en appelmoes
€5,75
Pannenkoek
Met stroop en poedersuiker
€5,75